IMG-LOGO

Reserveringstermijn voor de auto loopt heel hard op

30/03/2022 | Nieuws
IMG

Het CBR verwacht dat de reserveringstermijn voor praktijkexamens van de auto tot de zomer nog gaat oplopen, terwijl de wachttijden voor theorie-examens, examens voor beroepsvervoer en logistiek en de geschiktheidsbeoordeling helemaal op orde zijn. Dat komt onder andere door uitval van examinatoren en kandidaten als gevolg van corona.

Net zoals andere sectoren zoals bijvoorbeeld de wachtlijsten bij ziekenhuizen, de wachttijd bij zwemlessen of de levering van auto’s of meubels heeft het CBR daar last van. Ook de krappe arbeidsmarkt voor nieuwe collega’s speelt mee. De komende tijd zetten we dan ook volop in op werving van nieuwe examinatoren en het terugdringen van het verzuim.

Alexander Pechtold, directeur CBR: “In het eerste coronajaar 2020 lag de examendienstverlening een paar maanden stil, maar brachten we de beoordeling bij de medische rijgeschiktheid op orde. De wachttijd nam af tot gemiddeld 2 weken, ruim onder de norm van 4 weken. Na de eerste lockdown lukte het om een deel van de gemiste examens in te halen. Maar na de tweede lockdown was een deltaplan nodig om de reserveringstermijnen beheersbaar te houden. Dit betrof met name het verhogen van het aantal examenplekken door overwerk en het aantrekken van extra examinatoren. Daarnaast stimuleerden we rijscholen hun slagingspercentage te verhogen, waardoor er minder herexamens nodig zijn.”